Dipaforest Kft - 8782 Tilaj, Szabadság u.31

A projekt címe:

DIPAFOREST Kft. versenyképesség-növelő innovációs beruházása

 

A kedvezményezett neve:

DIPAFOREST Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 29 996 799 Ft

 

A támogatás mértéke: 39,99 %

 

A projekt tartalma:

A pályázatban 2 eszközt szereztünk be:

  1. Busellato Jet Optima C21 XL CNC megmunkáló központ

Maximális teljesítmény nyújt és egyszerű a kezelése. Az egyedi kialakítási lehetőségek csupán minimális ráfordítás mellett tökéletes kezelhetőséget garantálnak bármilyen igénybevétel esetén.

Alábbi hatásokat érnénk el gépéinkkel:

Ciklusidő csökkenése: A modern szerszámgépek termelékenysége jelentősen meghaladhatja a régi berendezések képességeit. Az egy műszak alatt legyártott nagyobb darabszám csökkenti az elkészült termékek egységárát, ami egyértelmű profitnövekedést jelent. Ez mindenképpen a CNC szerszámgépekbe történő befektetés malmára hajtja a vizet.

Szerszámélettartam növekedése: A nagy teljesítményű megmunkáló központok merev felépítésének köszönhetően a szerszámok élettartama magasabb. Ez kevesebb szerszámcserét, tehát kevesebb operátori beavatkozást jelent, és szintén csökkenti a gyártott termékek darabárát.

Termékminőség javulása: A megmunkáló központok pontossága és teljesítménye nagyban befolyásolja a gyártott termék minőségét is. A komplex geometriákból álló felületek megmunkálása pontos, a szigorú tűrésezés ellenére is, így kevesebb manuális munkálatra van szükség a gépi simítóműveletek után. Természetesen így is további költségek takaríthatók meg, ami érezhető eredményt mutat a termék előállításának árában, illetve a megtérülésben.

Nagyobb megbízhatóság: A vezérlési és programozási lehetőségek fejlődése lehetővé teszi a gépek számára az önálló munkavégzést az előre megírt programok alapján. Így a gépkezelőknek nem kell folyamatos gépfelügyeletet ellátniuk, a berendezés zavartalanul működhet és termelhet.

  1. PETTINI 502/D zsákos faipari elszívó berendezés faiparban egyik legfontosabb gépe.

Az alkalmazott technológiák során különböző szennyezőanyagok kerülnek a környezetbe. A mechanikai megmunkálásnál váltakozó szemcseméretű por-forgács szabadul fel.

Ezeket az anyagokat az üzem légteréből több okbó is el kell távolítani. A megmunkáló szerszámnál maradó forgács elfedi a megmunkálás helyét, a munkadarab előtolását akadályozhatja, a szerszám környezetet eltömítheti, balesetveszélyt jelenthet. A finom port pedig a dolgozó belélegzi. A por káros hatását az emberi szervezetre háromféleképpen fejti ki: bőrön át való érintkezéssel, gyomron keresztül és tüdő útján.

A projekt befejezési dátuma: 2019.07.02

 

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03336

 

Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666